Team building za odrasle - podjetja (društva).
Razne delavnice po dogovoru, vodeno pod strokovnim vodstvom.

Program Popolnega vikenda na Kmetiji Smolej

Na senčni strani vasi Planina pod Golico, natančneje pod smučiščem Španov vrh, vas vabimo, da na idilični kmetiji Smolej z nami zadihate z naravo in se osvobodite vsakdanjega stresa in skrbi.

Na kmetiji, ki leži na 1000 m nadmorske višine, daleč stran od mestnega vrveža in hitrega tempa življenja, lahko vsakdo najde svoj notranji mir in sprostitev.

Glavno vodilo kmetije Smolej je pomagati ljudem, da se vrnejo nazaj tja, od koder so se odtujili. V naravo. Številne znanstvene raziskave dandanes pričajo o tem kako pomemben je stik človeka z živalmi in z naravo za vzpostavitev harmoničnega in uravnoteženega življenja.

Mir, narava in konji že sami po sebi kličejo našo dušo… Vendar mi smo želeli iti še dlje … V preživljanje vikenda na kmetiji Smolj smo se odločili vključiti tudi posebne delavnice in aktivnosti, ki bodo nivo našega zavedanja in sporoščanja, dvignile še stopničko višje.
Za vas smo pripravili prav poseben program, ki smo ga poimenovali Popolni vikend na kmetiji Smolej, ki bo obarvan v tančico čuječnosti…
In kaj čuječnost sploh je?
Marsikdo bi čuječnost poimenoval kot osnovi element sreče in dobrega počutja. Kot nujno “zdravilo” za spopadanje sstresom, ki dan za dnem uničuje kvaliteto našega življenja.
V tem hitrem svetu je naš um ves čas aktiven, naše misli in čustva pa posledično raztresena. Neprestano se počutimo preobremenjene, izčrpane, zaskrbljene …

Večina ljudi ne najde v dnevu niti trenutka, da se umiri in sprosti. Izjemnega pomena za naše dobro počutje pa je, da vsak dan vsaj za nekaj minut dosežemo ravnotežje med našim umom in našim telesom.

Ena najboljših metod za vzpostavitev uravnoteženega življenja v današnjem času je definitivno čuječnost.

Čuječnost je umetnost življenja v sedanjem trenutku.

S pomočjo čuječnosti se osvobodimo ujetosti v nekoristne in samoomejujoče vzorce razmišljanja in čustvovanja in postanemo popolnoma pozorni v sedanjem trenutku. Posledično izkusimo več pozitivnih emocij, ki nam pomagajo razumeti sebe in druge, nas naredijo sočutne ter nam pomagajo, da se spopademo z življenjskimi spremembami odločno, umirjeno in z jasnimi misli.

Čuječnost pozitivno vpliva na vse nivoje našega bivanja in sicer na mentalni, čustveni, fizični in duhovni nivo.


Program Popolnega vikenda na kmetiji Smolej
SOBOTA
•        Flow program
•        Osnove jahanja in povezovanje s konji
•        Osnove čuječnosti
•        Kosilo
•        Aromaterapija: Kako diši sprostitev
•        Večerja
•        Družabni večer

NEDELJA
•        Flow program
•        Zajtrk
•        Čuječnost preko povezovanja s konji
•        Kosilo
•        Uporaba čuječnosti za premagovanje stresa
•        Meditacija za sprostitev z vključenimi eteričnimi olji


SOBOTA

Flow program (8h - 9h)

Dan bomo pričeli s posebnim poudarkom na lahkotnem prebujanju in čutenju telesa. Flow je poseben program, preko katerega se bomo s pomočjo posebnih metod in tehnik povezali s svojim telesom ter se fizično in psihično pripravili na začetek nepozabnega vikenda.


Osnove jahanja in povezovanja s konji (9.30 -11.30)

Nekaj ur bomo preživeli v družbi plemenitih živali. Pobliže se bomo spoznali s konjem in naredili prve korake jahanja. Spoznavanje temelji na razumevanju konja, pravilnemu pristopu do njega in pravilnemu vodenju. Le s pravilnim pristopom lahko z njim vzpostavimo prijateljsko vez in postanemo del njegovega sveta.

Osnove čuječnosti (12:00 - 13.30)
V okviru tega dela se bomo seznanili z vprašanji kot so – kaj čuječnost sploh je, zakaj je ena ključnih vrlin za srečno in zadovoljno življenje, kakšne učinke ima na naše živjenje ter kako jo lahko prakticiramo.

Kosilo (14:00 - 15h)

Vožnja s kočijo (15.30 - 16.30)

Gospodar kmetije vas bo s kočijo zapeljal na prijetno raziskovanje Planine pod Golico.

Aromaterapija: Kako diši sprostitev (17:00 - 18:30)

V okviru Aromaterapije se bomo najprej seznanili z osnovami aromaterapije. Sledilo bo spoznavanje ključnih eteričnih olj za odpravljanja stresa, tesnobe, strahu, na koncu pa bomo izdelali masažno mešanico za brezmejno razvajanje.

Večerja (19:00 - 20:00)

Družabni večer (po 20 uri)

Držabni del programa se bo začel ob peki kruha, ki se bo kasneje prevesila v družabni večer …


NEDELJA


Flow program (7:30 - 8:30)

Dan bomo pričeli s posebnim poudarkom na lahkotnem prebujanju in čutenju telesa. Flow je poseben program, preko katerega se bomo s pomočjo posebnih metod in tehnik povezali s svojim telesom ter se fizično in psihično pripravili na začetek novega dne.

Zajtrk (9:00 - 10:00)

Čuječnost preko povezovanja s konji (10:30 - 12:30)

Nedeljsko dopoldne bomo ponovno preživeli v družbi konj. Preko posebnih tehnik povezali s konji, temu pa bodo sledile še osnove jahanja s sproščanjem in velikim poudarkom na zavedanju lastnega telesa.

Kosilo (13:00 - 14:00)

Uporaba čuječnosti za premagovanje stresa (14:30 - 16:00)

V okviru tega dela si bomo natančno pogledali kako nam lahko čuječnosti pomaga pri soočanju s stresom in njegovim premagovanjem. Naučili se bomo posebne tehnike za prakticiranje čuječnosti, ki jo boste lahko uporabili v vsakdanjem življenju in z njo uspešno premagali številne izzive in težave, ki nastopijo kot posledica stresa v naših življenjih.Meditacija za sprostitev z vključenimi eteričnimi olji (16:30 - 17:30)

Za zaključek vikenda bomo izpeljali globoko meditacijo za sprostitev in ji dodali posebna eterična olja, ki bodo našo izkušnjo še poglobila.

Popolni vikend odklop bosta vodili
Polona Muršec
Mednarodna inštruktorica NLP-ja, čuječnosti in transformacijska coachinja
Polona Muršec je mednarodno uveljavljena inštruktorica nevro-lingvističnega programiranja, čuječnosti in transformacijska coachinja. Človek in njegovo stanje zavesti sta jo fascinirala od nekdaj. V zadnjih nekaj letih je skreirala svoje globoko transformacijske programe, preko katerih se ljudje lahko spet povežejo s svojo resnično naravo, preko tega pa usmerijo življenje v smer, ki jih navdaja s srečo, veseljem, obiljem in zadovoljstvom.
Maja Jensterle
Ustanoviteljica znamke naravne kozmetike IZ DOMAČEGA PISKRA in inštruktorica jahanja
Maja je tesno povezana z naravo in konji že vse od otroštva. Zelo kmalu je pričela jahati, kasneje pa tudi tekmovati v preskakovanju ovir. Ima opravljeno licenco za inštruktorico jahanja in jahanje poučuje že dolga leta. Poleg konjev sta njena velika strast tudi aromaterapija in izdelovanje naravne kozmetike. Približno pet let nazaj je ustanovila lastno blagovno znamko kozmetike Iz domačega piskra, v prostem času pa vodi tudi delavnice, kjer predaja svoje znanje in izkušnje v zvezi z izdelovanjem naravne kozmetike.

Cena Popolnega vikenda na kmetiji Smolej:  (na udeleženca ali skupina)

V ceni je vključeno:
•    nastanitev in hrana na Kmetiji Smolej
•    material in gradivo za izdelavo naravne kozmetike
•    najem konjev
•    celoten program